פנו אלינו

מלאו את הטופס הקצר ואחזור אליכם בהקדם

    גביית חובות מהירה ויעילה באמצעות ההוצאה לפועל

    מוסר התשלומים בארצנו הינו ירוד ונמוך,אין כמעט בעל עסק בארצנו שלא מתמודד עם בעיה זו על בסיס יומי,אי תשלום כספים הינו בעבור העסק כדור שלג מסוכן אשר עלול לגרום לנזקים בהתנהלותו השוטפת של העסק ואפילו למוטטו. בעל העסק מפסיד פעמיים ואף יותר מלקוח שלא משלם.הפסד ראשון הוא עבור הסחורה/ השירות שניתן לסרבן התשלום,

    הפסד שני הוא עבור המיסים אשר שילם , על הסחורה , בהנפקת החשבונית וכו' ,הפסד שלישי הוא באובדן זמן בניסיונות טיפול בבעיה ,בשיחות עם הלקוח וניסיונות לגרום לו לשלם ,אובדן נוסף ומסוכן הוא קשיי נזילות העלולים להיגרם , אשר עלולים להתבטא באי תשלום לספקים ,לעובדים ,אי כיבוד המחאות של העסק , אובדן אשראי בנקאי נסיבות אשר בסופו של דבר עלולים לסגור את העסק.

    בכדי למנוע מצב של כדור שלג זה העלול לגרום לקריסתו של העסק יש להגיב בצורה תקיפה וחד משמעית בכל מקרה של לקוח סרבן תשלום. לטיפול במקרים אלו הוקם מערך ההוצאה לפועל , מכניזם בירוקראטי אשר נועד לטפל בבעיות אלו של סרבני תשלום.

    את נוהל הליך הגבייה בלשכות ההוצאה לפועל ניתן לחלק למספר שלבים:

    שלב א': פתיחת תיק בלשכת ההוצל"פ הקרובה

    פתיחת תיק הוצאה לפועל ניתנת במספר מקרים :.הנפוצים שבהם  צ'ק שחולל, חוזה שהופר או פסק דין שלא כובד.

    הצ’ק שחולל או פסק הדין יוגשו במסגרת בקשה לביצוע פסק דין/שטר וההסכם שלא כובד שהופר יוגש במסגרת תובענה על סכום קצוב קרי תובענה על סכום עד 50,000 ₪.

    פתיחת תיק הוצאה לפועל כרוכה בתשלום אגרה, של- 1.25% מסכום החוב העדכני.

    הזוכה (אשר לו חייבים את הכסף),זכאי לפתוח את תיק ההוצאה לפועל בכל לשכת הוצאה לפועל במדינת ישראל וזאת מתוקף היותו הצד הנפגע , בהוראה זו אנו מגלים את הכרתו של המחוקק בבעיית סרבני התשלום ובתמיכתו בזכאים!

    שלב ב' מסירת אזהרה לחייב

    לאחר סיום שלב א' , תישלח אזהרה לחייב, לפיה ניתנת לחייב ארכת חסד בת בין 20 ל- 30 יום (לפי המקרה) לשם הסדרת חובו לזוכה או לחילופין לטעון את טענותיו לגבי החוב ..

    פעמים רבות, נשלח טופס האזהרה הירוק ישירות לזוכה, כדי שהזוכה עצמו יבצע את המצאת האזהרה לחייב. באם  אכן הגיע אליך טופס זה, עשה כל מאמץ להמצאתו לחייב במהירות האפשרית , מאחר ועד שלא תומצא האזהרה לחייב, לא תתחיל להימנות “תקופת האזהרה” ולא ניתן יהיה להגביל את תנועותיו ואמצעיו של החייב ולהטיל עיקולים על נכסיו..

    מסירת האזהרה יכולה להיעשות הן במסירה אישית לידיו או לידי עורך דינו או למי מטעמו והן ע”י הדבקתה על דלת מקום מגוריו או עסקו, הכול בהתאם לכללים החלים בעניין.

    שלב ג' : הטלת עיקולים

    בתום תקופת האזהרה, במידה ולא פרע החייב את חובו, ניתן יהיה לנקוט באופן מיידי במגוון הליכים אופרטיביים, לצורך עיקול נכסיו וגביית החוב.

    בין הפעולות השגרתיות המביאות לדרבון החייב לשלם את חובו, ניתן למנות את הפעולות:

    • עיקול חשבונות הבנק של החייב.
    • עיקול רכבים הרשומים על שם החייב.
    • עיקול מיטלטליו של החייב.
    • עיקול כספים המגיעים לחייב ממקורות שונים.
    • עיקול מקרקעין הרשומים על שם החייב.

    עיקולים אלו למעשה מונעים מהחייב להשתמש , למכור או להוציא את הנכסים המעוקלים מידיו ומאפשרים בעתיד לממש את העיקולים ולקבל כספים בגינם לשם גביית החוב ופירעונו.

    שלב ד' – הטלת הגבלות וגביית מידע

    לאחרונה , התיר המחוקק לזוכה, לנקוט בסדרת נוספת של פעולות. כנגד חייב המתחמק לאורך זמן מפירעון חובו.,כנגד סרבן זה  ניתן לבקש סידרת פעולות אשר יגבלו ויצרו את צעדיו, וידרבנו אותו לשלם את חובו.

    בין ההגבלות אשר התיר המחוקק ניתן למנות:

    • הגבלת החייב מלחדש את רישיון הנהיגה שלו
    • הגבלת החייב מלצאת את הארץ
    • הגבלת החייב מלמשוך צ’קים או להשתמש בכרטיס אשראי
    • הגבלת החייב להיות בעלים או מנהל של חברה

    כמו כן, ניתן לבקש מהמדינה ורשויות אחרות שיגלו לכם מידע פרטי וסודי על החייב, לדוגמא היכן החייב עובד ומה משכורתו, היכן החייב גר, אילו רכבים רשומים ע”ש החייב, אילו נכסי מקרקעין רשומים על שמו ועוד.

    אין כל ספק כי שימוש מושכל ייסודי מהיר ותקיף בבעיה זו עשוי לצמצם ולהפחית בצורה ניכרת את בעיית סרבני התשלום ובכך לגרום ולתרום להתנהלות בריאה ורווחית של העסק.

    פנו אלינו

    מלאו את הטופס הקצר ואחזור אליכם בהקדם




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן